Ο μύλος των ξωτικών –Τρίκαλα – Μέρες Παραμυθιού


Τα παραμύθια, ιστορίες που έφθασαν ως τις μέρες μας από στόμα σε στόμα, είναι ιστορίες που έλεγαν οι άνθρωποι στα νυχτέρια τους, στα μακρινά ταξίδια τους και σε απλές συγκεντρώσεις τους για διασκεδάσουν μα και για να ξορκίσουν τους φόβους τους.
Ιστορίες που τις έλεγαν άνθρωποι που είχαν το χάρισμα, οι παραμυθάδες! Κάτι ψευταράδες!!! που λέγανε αλήθειες!!!
Ιστορίες που μιλούν για το ανείπωτο, δίνοντας του μορφή που εξημερώνει. Ιστορίες που μαλακώνουν την ψυχή και τρέφουν την ελπίδα, γιατί παρά τις δοκιμασίες, στο τέλος … ο «δράκος» νικιέται και ο ήρωας θριαμβεύει!

Οι Μέρες Παραμυθιού θα τρυπώσουν και φέτος μαζί με τους καλικατζαραίους στο Μύλο των Ξωτικών, λίγο πριν και λίγο μετά τα Χριστούγεννα και τότε… τα απογεύματα θα ακούγονται στη «Σοφίτα» του Μύλου του Ματσόπουλου, από ντόπιους αλλά και φιλοξενούμενους αφηγητές παραμύθια… πολλά παραμύθια…
Θα ταξιδεύουμε κάθε μέρα …σε κόσμους μαγικούς… ακολουθώντας ήρωες που δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν… φτάνουν σε τρίστρατα όπου πρέπει να επιλέξουν… καταλαβαίνουν τη γλώσσα των πουλιών… έρχονται αντιμέτωποι με δράκους, μάγισσες, γίγαντες και αμφίσημες γριές και ζουν τελικά αυτοί καλά και εμείς… παραμυθιαζόμενοι και παρηγορημένοι… καλύτερα!
Απο 24 Δεκεμβρίου έως 28 Δεκεμβρίου 2012 κάθε απόγευμα στις 17.00
Πληροφορίες πήραμε απο την επίσημη ιστοσελίδα του Μύλου των Ξωτικών

Aναδημοσίευση απο http://allforchristmas.wordpress.com/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It