Χρόνια Πολλά Μαμά!Μαριορή την είπανε  σαν τη γιαγιά της, αλλά εκείνη ήθελε πάντα να τη φωνάζουν Μαίρη, παιδί βλέπετε του 57 και στερνοπαίδι, που να της χαλάσουν το χατήρι...

Γεννήθηκε τελευταία και πολυπόθητη, μετά από το θάνατο ενός άλλου κοριτσιού και έχοντας 2 μεγαλύτερα αδέρφια – προστάτες κατα 7 και 14 χρόνια..

Περασε όμορφα παιδικά χρόνια στο χωριό, την είχανε σαν πριγκήπισσα όπως λέει, δεν έκανε τίποτα στο σπίτι σαν τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της, ακόμα και τα μαλλιά της τα χτένιζε η μάνα της μέχρι τα 18.. μέχρι τότε που ύψωσε το ανάστημα της και δήλωσε κατηγορηματικά στην φαμίλια της.. αφού δε με αφήνετε να πάω να σπουδάσω, θα παντρευτώ..

Τό πε και τό κανε.. παντρεύτηκε στα 18 της, μην ξέροντας πως κάνουν ένα αυγό, αλλά με πείσμα οτι θα τα καταφέρει να γίνει μάνα, σύζυγος , εκείνη που μέχρι χτες έτρωγε πρωινό στο κρεβάτι και δεν έβγαινε από το σπίτι παρα μόνο με τη συνοδεία των αδερφάδων της..

Και κάπου εκεί το Μάιο του 78 άλλαξε η ζωή της.. γέννησε τη κόρη της ανήμερα των σεισμών, 20 χρονών κορίτσι και συνειδητοποίησε τί θα πεί μητρότητα.. και τότε τα ανέλαβε όλα.. και ακόμα και όταν 13 μήνες μετά γεννούσε το γιο της μέσα σε ένα ταξί, δεν μοιρολάτρησε, δεν έκλαψε , δε παραπονέθηκε, αλλά αγγόγυστα 21 χρονών παιδί, ανέλαβε 2 μωρά σε ξένο τόπο, εκείνη, που όλοι λέγανε ότι θα αποτύχει..

Υπήρξε μάνα στοργική, μάνα της λογικής αλλά και της καρδιάς, πάντα ήταν εκεί για να τα προλάβει όλα, το σπίτι, τον άντρα,τα  παιδιά.. Ακόμα και όταν έπιασε δουλειά, σηκωνότανε από τις 4 το πρωί να μαγειρέψει, να ετοιμάσει τα ρούχα των παιδιών και να φύγει για δουλειά..

Αλλά μέσα της είχε πάντα ένα παράπονο.. δεν την αφήσαν να πάει στη Ρόδο να σπουδάσει τουριστικά που τόσο ήθελε... η μάνα της έλεγε.. ή δασκάλα ή τίποτα.. και ο πατέρας της πάλι.. δεν ξέραμε να σε αφήσουμε μόνο κορίτσι να πάς τόσο μακρυά..

Και το πραγματοποίησε στα 32 της χρόνια.. διαβάζοντας τις νύχτες, κάνοντας μαθήματα αγγλικών με την κόρη της και έχοντας πείσμα και όρεξη για την ζωή..

Πάντα υπήρξε δίπλα μας, στην εφηβεία, στους πρώτους μας έρωτες, στις σπουδές μας, στους γάμους και τις χαρές μας.. Επί 4 συνεχή έτη, πηγαινοερχότανε κάθε Σαββατοκύριακο στα παιδιά της που σπουδάζανε ταυτόχρονα σε άλλες πόλεις να τα στηρίξει, να τα μαγειρέψει, να είναι δίπλα τους..
Κί οταν αρρωσταίναμε.. λές και το έπαιρνε χαμπάρι από πριν και ήταν πάντα εκεί απίκο..πριν προλάβουμε κάν να τις το πουμε..

Ήθελε να πετύχουμε στις ζωές μας, να γίνουμε καλοί άνθρωποι και πάντα να κάνουμε αυτό που μας άρεσε.. να μη καταπιεζόμαστε..

Η μεγάλη της χαρά το πρώτο εγγόνι.. της έδωσε ζωή.. της θύμησε τα νιάτα της, τον αδερφό μου, την αγάπη, την Αγάπη....

Αυτή την αγάπη που μας έδωσε όλα αυτά τα χρόνια , της την επιστρέφω εις διπλούν και της αφιερώνω αυτήν την τόσο ιδιαίτερη μέρα..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΜΑ ΜΟΥ  Σ’ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ..

2 σχόλια :

  1. Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες του κόσμου! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι , οι μαμάδες δίνουν τα πάντα για τα παιδιά τους. Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It