Συννεφόλεξα - Word clouds

Σήμερα θα ήθελα να σας παρουσιάσω δύο εφαρμογές το wordle και το tagxedo που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε συννεφόλεξα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ποικίλους τρόπους, να τα κάνετε posters, να τα κάνετε δωράκι στην γιορτή της μαμάς και του μπαμπά, να τα χρησιμοποιήσετε στο Blog σας ή ακόμα και να βοηθήσετε τα παιδιά σας να κάνουν ένα project για το σχολείο.

Η λογική είναι κοινή. Μπορείτε να βάλετε ένα κείμενο ή τη διεύθυνση μιας ιστοσελίδας στην εφαρμογή και να επιλέξετε την μορφή του συννεφόλεξου.


το mama from greece στο Tagxedo

Tagxedo - ( http://www.tagxedo.com/app.html ) . Έχει περισσότερες επιλογές μορφοποίησης και σχημάτων, μπορείτε να σώσετε τα συννεφόλεξα σε PNG και JPG καθώς και να δείτε στο History View τα παλαιότερα σχήματα σας και να επιλέξετε αυτό που θέλετε. Κάτι πολύ σημαντικό, μπορείτε να επιλέξετε ή να αφαιρέσετε εσείς τις λέξεις, ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα.
το mama from greece στο Wordle


Wordle – (http://www.wordle.net/create). Δεν χρειάζεται να γίνεται register, μπορείτε να τυπώσετε το συννεφόλεξο σας σώζοντας στο σαν φωτογραφία ή με screen print.

Μια επίσης έξυπνη ιδέα είναι αυτή που κάναμε με την Σοφία για την καλύτερη της φίλη για το μάθημα των αγγλικών. Η Σοφία έγραψε έκθεση για την καλύτερη της φίλη, τη βάλαμε στο Tagxedo, την τυπώσαμε και της την κάναμε δώρο!
Καλή διασκέδαση!

3 σχόλια :

 1. Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς18 Απριλίου 2012 - 4:22 μ.μ.

  Πολύ ωραία είναι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φιλία Βασιλάκη19 Απριλίου 2012 - 9:27 π.μ.

  Θαυμάσια ιδέα... Ευχαριστούμε πολύ
  Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χρόνια πολλά κι από εδώ. Όπως πάντα υπέροχη ιδέα και με πολλές δυνατότητες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It