Φυτεύω τις πρώτες μου φράουλες - How to grow my first strawberries


Ποιο είναι το πιο αγαπημένο φρούτο των παιδιών; H φράουλα φυσικά! Όλα τα παιδάκια τις λατρεύουν, οπότε αποτελεί ακόμα ένα must για το μπαλκόνι σας!

Ξεκινήστε σήμερα κι όλας την προετοιμασία έτσι ώστε να είναι έτοιμες οι φραουλίτσες σας σε πολύ λίγο!

Δείτε τις παρακάτω οδηγίες από το http://www.gardenguide.gr/ καθώς και τις υπέροχες φραουλιέρες που βρήκαμε στο amazon για εσάς

Η φράουλα είναι από τα φυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες ή ζαρντινιέρες. Επιπλέον, είναι ιδανική για καλλιέργεια σε κρεμαστά καλάθια και ψηλές γλάστρες ή πιθάρια, γιατί κρέμονται οι καρποί της προς τα κάτω δημιουργώντας έτσι μια πολύ εντυπωσιακή σύνθεση.

Προτιμήστε καλύτερα κάποια αναρριχώμενη ποικιλία. Γενικά, η φράουλα απαιτεί ηλιαζόμενες θέσεις για να ωριμάσουν οι καρποί της, επομένως δεν θα έχετε πρόβλημα που το σημείο που θέλετε να τη φυτέψετε είναι εκτεθειμένο στον ήλιο. Θα πρέπει όμως να προστατεύεται σε περιόδους καύσωνα διότι παθαίνουν εγκαύματα τα φύλλα και οι καρποί.

Το χώμα που θα βάλετε στη γλάστρα πρέπει να είναι ελαφρύ αμμώδες με προσθήκη οργανικού λιπάσματος και να διατηρείται υγρό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το φθινόπωρο βγάλτε τα ξερά φύλλα και τις αδύναμες παραφυάδες για να διατηρήσετε τα φυτά και για τον επόμενο χρόνο.

Η παραγωγή που θα έχετε την πρώτη χρονιά δε θα είναι η καλύτερη δυνατή. Περιμένετε όμως... Η φράουλα είναι πολυετές φυτό που πολλαπλασιάζεται μόνο του. Την επόμενη χρονιά θα έχετε πλούσια παραγωγή.

Διαλέξτε τη γλάστρα της αρεσκείας σας, κρεμαστή ή επιδαπέδια πραγματικά αποτελεί οικονομική λύση και εξοικονομεί χώρο στο μπαλκόνι! Προσωπική συμβουλή είναι να πάρετε απευθείας φυτά από το φυτώριο, σε μία τέτοια πλαστική τσάντα για φράουλες όπως τις παρακάτω χωράνε περίπου 8-10 φυτά. Είναι πολύ πρακτικές, εμείς τις χρησιμοποιήσαμε και σε μίνι αγγουράκια και κολοκυθάκια και επίσης βοηθάνε στο να μη μαζεύονται ζωύφια και να μην ακουμπάνε οι φράουλες στο χώμα και σαπίζουν.

Αν πάλι επιλέξετε το κρεμαστό καλάθι, επειδή δεν έχει τρύπες για να αποστραγγίζουν τα νερά, πρέπει να το ποτίζεις μόνο αφού στεγνώσει το χώμα.

Η τρίτη και πιο ακριβή επιλογή είναι το πήλινο πιθάρι που λέγεται φραουλιέρα με τρύπες στον κορμό του από όπου κρέμονται τα φυτάκια που θα φυτέψετε.


 

Και αυτά τα υπέροχα βαζάκια για τις μαρμελάδες σας

 

Καλή επιτυχία!

1 σχόλια :

  1. Τέλειες πληροφορίες, μετά από όλα αυτά είμαι έτοιμη για φύτεμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It