Ανακύκλωση τώρα ! Φτιάχνω κρεμαστή γλάστρα για ντομάτες! Recycle now! Make upside down tomatoe planter

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε μόνοι μας τις κρεμαστές μας γλάστρες για να φυτέψουμε τα ντοματίνια μας;

Θα χρειαστείτε

Άδεια πλαστικά μπουκάλια
Κολλητική ταινία
Μπουλόνι με παξιμάδι
Τρυπάνι ή ζεστό καρφί


Βήμα 1 - Φτιάξτε την τρύπα

Κάνετε μια τρύπα στην πλευρά του μπουκαλιού, για δύο λόγος, πρώτον για να μπορείτε να προσθέτετε χώμα και λίπασμα ευκολότερα και δεύτερο γιατί είναι πιο εύκολο στο πότισμα.αυτό έχει δύο σκοπούς: επιτρέπει την προσθήκητου εδάφους πολύ πιο εύκολο και επίσης παρέχει ένα βολικό τρόπο για να ποτίσει το φυτό σας. Κόψτε προσεκτικά με ένα λεπίδι.


Βήμα 2 - Φτιάξτε το άγκιστρο

Θα πρέπει να τρυπήσετε στο κέντρο ακριβώς του πάτου του μπουκαλιού με ένα τρυπάνι που έχει περίπου την ίδια διάμετρο με το μπουλόνι.Μην ξεχάσετε να βάλετε και το παξιμάδι για να μην σας φύγει από το βάρος.


Βήμα 3 - Καλύψτε το φυτό σας

Οι ρίζες μπορεί να καταστραφούν αν εκτεθούν στο φως για μεγάλες χρονικές περιόδους. Βάλτε μια κολλητική ταινία κατά προτίμηση ανοιχτό πράσινο ή καφέ για μέτρια απορρόφηση της θερμότητας . Αν βάλετε σκούρα, το φυτό μπορεί να μουχλιάσει, αν βάλετε ανοιχτόχρωμη, μπορεί να ξεραθεί. Καλύψτε όλο το μπουκάλι, ακόμα και την τρύπα που κάναμε πριν.


Μετά κάντε ένα Χ με το κοπίδι πάνω στη τρύπα και κολλήστε γύρω γύρω το πλαστικό που περισσεύει στη τρύπα για να μην είναι αιχμηρό το πλαστικό.


Βήμα 4

Διακοσμήστε με permanent μαρκαδόρους ( αυτό μπορούν να το κάνουν τα παιδιά)


Βάλτε τώρα το χώμα, το λίπασμα και το φυτό μέσα στο μπουκάλι από την τρύπα που ανοίξατε.

Και για να μη το ξεχάσω, το ξέρατε οτι στις ντοματιές που θέλουν ασβέστιο, μπορούμε να βάλουμε τα τσόφλια αυγών που βοηθάνε στο να μη σαπίζουν τα άνθη και οι ντομάτες;Θα τα πλύνετε καλά στο μέσα μέρος προσέχοντας να αφαιρέσετε τη μεμβράνη που έχουν. Θα σπάσετε τα τσόφλια των αυγών σε όσο μικρότερα κομματάκια μπορείτε.  Θα σκορπίσετε μια χούφτα τσόφλια αυγών στο μπουκάλι. Στη συνέχεια θα φυτέψετε κανονικά τη ντοματιά σας προσθέτοντας και κοπριά όπως συνήθως.

Είμαστε έτοιμοι! Καλή επιτυχία!Μία ιδέα από το cheapvegetablegardener


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It