Φτιάξτε μια κάψουλα χρόνου - Make a time capsule


Τι θα λέγατε να θάψετε στο κήπο σας μια κάψουλα χρόνου και να την ανοίξετε όταν γίνετε ενηλικιωθείτε ή όταν γίνετε γονείς;Η κάψουλα του χρόνου είναι ένας τρόπος για να συνδέσετε το παρόν με το μέλλον. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάψουλα του χρόνου για να τοποθετήσετε τις προβλέψεις σας ή τις ελπίδες σας για το μέλλον.

Μια κάψουλα του χρόνου μπορεί να είναι τόσο απλή όσο ένα κουτί παπουτσιών γεμάτο από αντικείμενα που σε ένα ράφι της ντουλάπας ή ένα γυάλινο βάζο.

Βεβαιωθείτε ότι τα αντικείμενα που θα επιλέξετε θα προσθέσουν το στοιχείο της έκπληξης και της ανακάλυψης για όσους ανοίξουν αυτό το περίεργο θησαυρό της ιστορίας!
Μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο βάζο με βιδωτό καπάκι και βάζοντας μέσα στοιχεία που αντικατοπτρίζουν το παρόν όπως:

-μια εφημερίδα με τα γεγονότα της ημέρας
- σελίδες από περιοδικά με τις τάσεις της μόδας, δημοφιλή βιβλία ή ταινίες
-ένα αγαπημένο CD
- φωτογραφίες της οικογενείας, των φίλων σας κτλ ή ακόμα και βίντεο
- Αντικείμενα της καθημερινής ζωής, όπως νομίσματα, γραμματόσημα και μια απόδειξη από το σούπερ μάρκετ που δείχνει την τιμή του γάλακτος ή του ψωμιού είναι δημοφιλή
- ζωγραφιές, αυτοκόλλητα, μικρα στρατιωτάκια ή αυτοκινητάκια
- Ένα γράμμα στο μέλλον με τα πράγματα που θέλετε να κάνετε όταν μεγαλώσετε ή να περιγράφετε πώς είναι η ζωή σήμερα, οι αγαπημένες σας ασχολίες, τα όνειρα της οικογένειάς σας και οι φιλοδοξίες σας για το μέλλον κτλ

Πριν σφράγισετε την κάψουλα του χρόνου σας κάντε μία λίστα με όλα τα περιεχόμενα. Καθορίστε την ημερομηνία αποσφράγισης και ποιοί  θα πρέπει να είναι παρόντες όταν ανοιχτεί. Το πιο σημαντικό, να γράψετε την ακριβή θέση της κάψουλας του χρόνου. Φυλάξτε το έγγραφο αυτό σε ασφαλές μέρος.

Τέλος, βρείτε μια καλή κρυψώνα για την κάψουλα του χρόνου σας στο σπίτι σας.

Καλή επιτυχία!

1 σχόλια :

  1. mamafrom greece η ιδεα σου για την καψουλα του χρονου μαρεσε παρα πολυ και με συγκινησε!οταν αξιωθω και γινω και γω μανουλα θα την κανω σιγουρα!
    σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It