Κηπουρική με τα παιδιά – Λιλιπούτειοι Μανιταροκαλλιεργητές - Gardening with Kids - Small Mushroom growersΣε ένα από τα ταξίδια μου στην Βόρεια Ευρώπη, είχα παρατηρήσει με έκπληξη πόσο διαδεδομένη είναι η καλλιέργεια των μανιταριών σε εσωτερικούς χώρους, είναι μάλιστα κάτι αρκετά εύκολο ακόμα και για παιδιά.
Τι πιο ωραίο να ξυπνάς το πρωί, να κοιτάς το κουτί και να βλέπεις μικροσκοπικά μανιταράκια να σε περιμένουνε! Και ακόμα πιο όμορφο να διδάξετε στα παιδιά την παραγωγή, την αειφορία και το πώς να φροντίζουν τον κήπο τους!

Στο εξωτερικό έχει 2 ειδών συσκευασίες για άσπρα και καφέ μανιτάρια που περιλαμβάνουν τα πάντα για τα παιδιά.

Μετά από μόλις μία εβδομάδα τα πρώτα μανιτάρια σας είναι έτοιμα!

Και τι θα λέγατε να παρακολουθούμε την εξέλιξή τους με αυτό το χαριτωμένο Ημερολόγιο καλλιέργειας μανιταριών;

Και στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοια κιτ «Εναντι 5 ευρώ διαθέτουµε µέσω της ιστοσελίδας µας (http://www.manitariadirfis.gr), σε συσκευασία - κιτ, όλα τα απαραίτητα υλικά: ένα κιλό άχυρο, φακελάκι µε µικκύλιο - σπόρους και τη σακούλα µέσα από την οποία θα βγουν τα µανιτάρια. Με τον τρόπο αυτό, ακόµα κι εντελώς αρχάριοι στο αντικείµενο µπορούν να σπείρουν στο σπίτι τους µέχρι και φαρµακευτικά-θεραπευτικά µανιτάρια...», λέει ο γεωπόνος κ. Λευτέρης Λαχουβάρης, που µαζί µε τον συνάδελφό του Θανάση Μαστρογιάννη έστησαν το 2004 στον Πισσώνα της Εύβοιας, τη δική τους πρότυπη µονάδα («Μανιτάρια Δίρφυς»), για την παραγωγή µανιταριών, αλλά και του υποστρώµατός τους.
Αλλά ακόμα και αν δεν έχετε αυτόν τον εξοπλισμό, μπορείτε να τα καλλιεργήσετε στο...μπάνιο σας σύμφωνα με το ανθοπωλείο του Valentine Floral Creations.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It