Ο συναρπαστικός κόσμος ενός δίχρονου - The fascinating world of a two year old toddler

Είναι γεγονός πως τα δίχρονα ενθουσιάζονται από τα πιο απρόβλεπτα καθημερινά πράγματα που δεν θα περίμενε κανείς!Όταν ανακαλύπτω ένα από αυτά χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί βλέπω ότι το παιδί μου το διασκεδάζει πολύ!

Θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας 15 καθημερινά πράγματα από το σπίτι που συναρπάζουν το γιο μου. Ίσως να ενθουσιάζουν και το δικό σας παιδί!

Ο καθρέφτης
Από όταν αρκούδιζε ακόμα του άρεσε να κάθεται μπροστά στου καθρέφτη και να του μιλάει, να τον φιλάει και να του κάνει γκριμάτσες!

Το νερό
Σε οποιαδήποτε μορφή κι αν είναι το λατρεύει! Ιδίως του αρέσει το πιτσίλισμα και το πλατσούρισμα, αλλά και να βρέχει τα χέρια του και να χτυπάει παλαμάκια!

Οι σκύλοι και οι γάτες
Όταν δούμε σκυλάκια και γατάκια τα ακολουθούμε, ακόμα και αν έχουν μπει κάτω από το αυτοκίνητο! Τα φωνάζουμε, τους γελάμε και προσπαθούμε να τα μιμηθούμε!

Το αλατοπίπερο
Λατρεύει να με βλέπει να μαγειρεύω και η καλύτερη του στιγμή είναι όταν ρίχνει αυτός το αλάτι και το πιπέρι!

Τα κλειδιά
Νομίζω είναι αγαπημένο παιχνίδι όλων των παιδιών!

Το κουδούνι της πόρτας
Κάθε φορά που μπαίνουμε στο σπίτι θέλει να χτυπάει το κουδούνι!

Το ψυγείο
Ο μαγικός του κόσμος! Κοιτά τόσο απορημένος όταν ανοίγει η πόρτα! Είμαι σίγουρη ότι το μυαλουδάκι του θα σκέφτεται: Μα τι μαγική χώρα είναι αυτή που παράγει γάλα και χυμό και γιαουρτάκια; Του αρέσει να παίρνει τα μπουκάλια από την πόρτα και να τα τακτοποιεί με την σειρά!

Τα κουμπιά του πλυντηρίου
Και γενικά οτιδήποτε έχει κουμπιά!

Ο φούρνος
Λατρεύουμε τον φούρνο, καθόμαστε στο ποδήλατο μας και τον κοιτάμε ενώ ετοιμάζεται το "μπαμπά μαμ " μας!

Το τηλέφωνο
Λατρεύει να μιλάει με την γιαγιά του στο τηλέφωνο, αν και δεν τις λέει πολλά, παρα μόνο γελάει και πατάει όλα τα κουμπάκια!

Τα μπαλόνια
Μας ξετρελαίνουν τα μπαλόνια! Να τα πετάμε, να τα κυνηγάμε, να καθόμαστε πάνω τους, να τα αγκαλιάζουμε!

Το γουρουνάκι κουμπαράς
Από τότε που φτιάξαμε το γουρουνάκι κουμπαρά, τρελαίνεται να ρίχνει κέρματα μέσα!


Τα βιβλία
Ευτυχώς του αρέσουν τα βιβλία! Αλλά όχι μόνο τα δικά του, όλα τα βιβλία! Του αρέσει να κατεβάζει όλη τη βιβλιοθήκη στο πι και φι, να κάνει κατασκευές, να ανεβαίνει πάνω τους, να χοροπηδάει, να τα βάζει στο κεφάλι του και να κάνει κούκου τσα!

Τα μεταλλικά κουτιά
Από τα Χριστούγεννα που φτιάξαμε το τύμπανο από ανακυκλώσιμα υλικά, τα μεταλλικά κουτιά είναι τα αγαπημένα μας.Περνάμε ώρες χτυπώντας τα με τα κουτάλια, πετώντας τα, γεμίζοντας τα παιχνίδια ή κάνοντας τα πυραμίδες!

Η πλαστική βάρκα
Την βάρκα μας δεν την έχουμε αποχωριστεί από το καλοκαίρι! Εκεί μέσα καθόμαστε με την κουβερτούλα μας, μας παίρνει ο ύπνος καμιά φορά, εκεί βάζουμε τους αρκούδους μας και τους πάμε βόλτα!

Ποια είναι τα πράγματα που συναρπάζουν τα δικά σας παιδάκια; Περιμένω τα σχόλια σας!

1 σχόλια :

  1. Είναι ακριβώς έτσι. Μόνο με το φούρνο δεν έχουμε σχέσεις γιατί είναι ψηλά και δε τον φτάνει. Θα συμπληρώσω στη λίστα τις ξύλινες κουτάλες και τα τάπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It