Πως να κάνετε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ φιλικό προς τα παιδιά σας - Ηοw to organize a children - friendly Christmas party

Είναι αλήθεια πως όταν προγραμματίζουμε ενα χριστουγεννιάτικο πάρτυ πάντα αγχωνόμαστε για τους μικρούς μας επισκέπτες και πώς θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε δραστηριότητες για εκείνους ώστε να μπορέσουν να διασκεδάσουν αλλά και οι γονείς τους να χαλαρώσουν.
Κάποιες από τις δραστηριότητες που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν ενα ευχάριστο βράδυ είναι :
1.       Χειροτεχνίες : Τί θα μπορούσε να είναι πιο διασκεδαστικό από χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες; Ετοιμάστε για τα παιδιά υλικό ώστε να φτιάξουν το δικό τους αναμνηστικό από τις φετινές γιορτές  και να το πάρουν στο τέλος τις βραδιάς! Μπορείτε να φτιάξετε  χάρτινες κούκλες , χιονομπάλες , μπισκοτόσπιτο , το σπίτι του άγιου βασίλη  , χιονανθρώπους με γλαστράκια , τύμπανα ή νουνούρες.

2.       Διακοσμήστε μπισκοτάκια με καραμέλες μαζί με τα παιδιά ή ότι άλλο σας πάει ο νους όπως τον Ρούντολφ! Η δραστηριότητα αυτή θα ενώσει τις οικογένειες και θα ενθαρρύνει τους καλεσμένους σας να παραμείνουν περισσότερο χρόνο, ενώ τα παιδιά τους στολίζουν λαχταριστά επιδόρπια.


3.      Μουσική: Φτιάχνει την διάθεση των διακοπών, γι αυτό λοιπόν οργανώστε ένα καραόκε για τα παιδιά , βάλτε χριστουγεννιάτικη μουσική ή τα αγαπημένα τους τραγούδια και αφήστε τα να ξεφαντώσουν!

4.      Επιτραπέζια παιχνίδια, από τις αγαπημένες μου ασχολίες όταν ήμουν παιδί! Καθορίστε ένα τραπεζάκι όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν τα αγαπημένα τους επιτραπέζια, εύκολα και χωρίς την παρέμβαση των γονέων.

5.      Μαραθώνιος κλασικών χριστουγεννιάτικων ταινιών : Για να τερματίσετε την βραδιά σας με έναν ήρεμο και απολαυστικό τρόπο, προτρέψτε τα παιδιά να βάλουν τις πυτζάμες τους, ετοιμάστε στρωματσάδα και προσφέρετε τους ποπ κορν, γάλα και μπισκότα για τα μικρότερα και αφήστε τα να δούν μια χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία.

6.      Εαν έχετε πολλούς καλεσμένους και μεγάλο χώρο προσλάβετε έναν επαγγελματία για να ψυχαγωγήσει τα παιδιά ή τα μεγαλύτερα παιδιά ή τί καλύτερο αναθέστε στα μεγαλύτερα παιδιά αυτόν τον ρόλο. Έτσι τους δίνετε την δυνατότητα να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να αναπτύξουν την υπευθυνότητα τους.

Καλή σας διασκέδαση!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It