Η σημασία της παράδοσης και των έθιμων την περίοδο των Χριστουγέννων - Christmas tradition and it's importance


Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί είναι τόσο σημαντικές οι παραδόσεις;
Είτε είστε θρήσκος είτε όχι, η αλήθεια είναι πως η μετάδοση των παραδόσεων στα παιδιά μας είναι μια θετική πλευρά του γονικού ρόλου. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που η παράδοση έρχεται στο προσκήνιο με τις γιορτές των Χριστουγέννων μέσα από συγκεκριμένες παραδοσιακές εκδηλώσεις είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για δράση.
Πιστεύουμε λοιπόν οτι αυτό που κάνει την παράδοση τόσο σημαντική είναι δίχως άλλο το γεγονός ότι δημιουργεί ένα είδος «συνέπειας» μέσα στην οικογένεια.
Οι ετήσιες παραδόσεις συγκεντρώνουν όλες τις οικογενειακές εμπειρίες σε ένα κόσμο που δυστυχώς περιβάλλει τα παιδιά μας με χάος και αβεβαιότητα.
Η παράδοση βοηθά τους γονείς να δημιουργήσουν την αυτοεκτίμηση και την ασφάλεια των παιδιών καθώς και την σταθερότητα.
Οι επαναλαμβανόμενες κάθε χρόνο δραστηριότητες γίνονται ένα μέσο με το οποίο τα μέλη της οικογένειας μπορούν να χτίσουν την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια. Ανεξάρτητα από το τι άλλο μπορεί να συμβεί, οι παραδόσεις δεν θα αλλάξουν. Σε μιά εποχή που τα πάντα αλλάζουν στην ζωή μας , οι οικογενειακές παραδόσεις έρχονται να δημιουργήσουν μία βάση στο παιδί για να διατηρήσει και να στηριχθεί.
Τα παιδιά σίγουρα ανυπομονούν και ανακαλούν αυτές τις στιγμές χρόνο με το χρόνο. Και εμείς σαν παιδιά ξέραμε τι να περιμένουμε την Πρωτοχρονιά και σε τί να προσβλέπουμε : Τα κάλαντα στην γιαγιά και το παππού, τον Αη Βασίλη, την Βασιλόπιτα και το φλουρί, το οικογενειακό τραπέζι, τα γιορτινά τραγούδια που τραγουδούσαμε όλοι μαζί, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.
Γι αυτό λοιπόν και φέτος δημιουργήστε ή διατηρήστε τις παραδόσεις και μεταλαμπαδεύσετε τις στα παιδιά σας! Δεν χρειάζεται κόπος παρά μόνο φαντασία! Φτιάξτε τα γλυκά μαζί τους, στρώστε το τραπέζι, στολίστε το σπίτι ! Σκεφτείτε μία καινούρια παράδοση που θα ξεκινήσετε φέτος, που θα οικοδομήσει την ενότητα της οικογένειας αλλά και συνάμα θα δημιουργήσει προσμονή για του χρόνου!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It