Τα παιδιά της καρδιάς μου γεννιούνται στις Μαλδίβες και ζουν στο Νεπάλ και την Τανζανία!Γεια σας,


Αποφάσσα να μοιραστώ την εμπειρία της Αναδοχής μέσω του προγράμματος της Actionaid μαζί σας, σε αυτές τις εποχές τις τόσο δύσκολες για όλους μας, θέλοντας να δώσω κουράγιο σε όλους τους Αναδόχους να συνεχίσουν την προσπάθεια τους.

Το Σεπτέμβριο του 2008 παντρευτήκαμε και αποφασίσαμε να πάμε ταξίδι του μέλιτος στις Μαλδίβες, συχνός προορισμός για πολλούς Έλληνες. Σε μια εκδρομή μας σε ένα από τα κοντινά ψαροχώρια από το ξενοδοχείο που διαμέναμε, με μεγάλη μας θλίψη διαπιστώσαμε το χαμηλό βιοτικό επίπεδο και την φτώχεια των ανθρώπων καθώς και την εκμετάλλευση του φυσικού τους πλούτου από τις μεγάλες αλυσίδες των ξενοδοχείων. Εκεί δεν υπάρχουν σπίτια, νερό, παιχνίδια ούτε καν λίγο πράσινο.. Συναντήσαμε σε ένα δρομάκι ένα μικρό αγόρι περίπου 2 ετών, ξυπόλητο να παίζει με 2 πέτρες και να μας κοιτάζει όλο νόημα.

Συνειδητοποιήσαμε ότι ο σκοπός του ταξιδιού μας ήταν να δούμε ακριβώς αυτόν τον μικρό και να ευαισθητοποιηθούμε. Γυρίζοντας γίναμε ανάδοχοι 2 υπέροχων παιδιών του Alex 10 ετών σήμερα από την Τανζανία και της Amirka 11 ετών από το Νεπάλ και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά. Οι φωτογραφίες των παιδιών είναι στο δωμάτιο του γιού μας, τους καλημερίζουμε κάθε μέρα και χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν παίρνουμε τα γράμματα τους.Συχνά λέμε στον γιό μας οτι είναι και αυτά αδερφάκια του και οτι μια μέρα θα ταξιδέψουμε μακρυά για να τα επισκεφτούμε.

Ευχαριστούμε πραγματικά την Actionaid για την δυνατότητα που μας έδωσε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να συνεισφέρουμε μηδαμινά σε αυτήν την προσπάθεια.


Για περισσότερα κείμενα έμπνευσης δείτε εδώ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It