Και ο θεός έπλασε τον πατέραΈνα επίσης υπέροχο κείμενο της Erma Bombeck από το βιβλίο της Sunlight of the Spirit που το μετέφρασα στα ελληνικά είναι αυτό που μιλάει για την δημιουργία του πατέρα. Απολαύστε το!


 "Όταν ο καλός Θεός δημιούργησε τον πατέρα, ξεκίνησε με ένα ψηλό σκελετό.

Ένας άγγελος που ήταν εκεί δίπλα, είπε, «Τι είδους πατέρας είναι αυτός; Εάν πρόκειται να κάνετε τα παιδιά τόσο κοντά στο έδαφος, γιατί έχετε βάλει τον πατέρα τόσο ψηλά;


Δεν θα είναι σε θέση να παίξει με τις μπίλιες χωρίς να γονατίζει, να βάλει το παιδί του στο κρεβάτι χωρίς να σκύψει ή ακόμα και να το φιλήσει χωρίς να χαμηλώσει. "

Και ο Θεός χαμογέλασε και είπε: «Ναι, αλλά αν τον κάνω όσο ένα παιδί, ποιόν τότε θα κοιτάζουν τα παιδιά προς τα πάνω;"

Και όταν ο Θεός έκανε τα χέρια του πατέρα,ήταν μεγάλα και δυνατά’.Ο άγγελος κούνησε το κεφάλι και είπε: «Τα μεγάλα χέρια είναι αδέξια. Δεν μπορούν να διαχειριστούν τις καρφίτσες των πανών, τα μικρά κουμπιά, τα λαστιχάκια των αλογοουρών ή να βγάλουν τις ακίδες από τα ρόπαλα του μπέιζμπολ."

Ο Θεός χαμογέλασε και είπε: «Το ξέρω, είναι αρκετά μεγάλα να κρατήσουν ό, τι αδειάζει ένα μικρό αγόρι από τις τσέπες του στο τέλος της ημέρας, αλλά αρκετά μικρά για να καλύψει το πρόσωπο ενός παιδιού."

Και τότε ο Θεός έφτιαξε μακριά, λεπτά πόδια και φαρδείς ώμους.

Ο άγγελος σχεδόν έπαθε καρδιακή προσβολή." Αυτό είναι το τέλος της εβδομάδας!" έκραξε ο άγγελος. «Έχετε συνειδητοποιήσει οτι μόλις κάνατε έναν πατέρα χωρίς αγκαλιά; Πώς θα μπορεί να τραβήξει ένα παιδί κοντά του, χωρίς το παιδί να πέσει ανάμεσα στα πόδια του;"

Και ο Θεός χαμογέλασε και είπε, "Μια μητέρα χρειάζεται μια αγκαλιά. Ένας πατέρας, χρειάζεται ισχυρούς ώμους για να τραβήξει ένα έλκηθρο, να ισσοροπήσει ένα αγόρι σε ένα ποδήλατο ή να κρατήσει ένα νυσταγμένο κεφάλι στην επιστροφή από το τσίρκο."


Ο Θεός ήταν στη μέση της δημιουργίας των δύο μεγαλυτέρων ποδιών που κάποιος είχε δει ποτέ, όταν ο άγγελος δε μπορούσε πλέον να συγκρατηθεί. "Αυτό δεν είναι δίκαιο. Πιστεύετε ειλικρινά οτι αυτές οι μεγάλες βάρκες θα βγούν από το κρεβάτι νωρίς το πρωί, όταν το μωρό κλαίει; Ή θα διασχίσουν ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων, χωρίς να παραμαζέψουν τουλάχιστον τρεις από τους καλεσμένους;"


Και ο Θεός χαμογέλασε και είπε, "Θα δουλέψουν, θα δείς. Θα υποστηρίξουν το μικρό παιδί που θέλει να ιππεύσει ένα άλογο ή να τρομάξει τα ποντίκια στην κατασκήνωση ή να βάλει τα παπούτσια του μπαμπά. "


Ο Θεός εργάστηκε όλη τη νύχτα, δίνοντας στον πατέρα λίγα λόγια, αλλά μια σταθερή, επιτακτική φωνή και μάτια που βλέπουν τα πάντα, αλλά παραμένουν ήρεμα και ανεκτικά.


Τέλος, κάνοντας μια τελευταία σκέψη, του πρόσθεσε δάκρυα. Στη συνέχεια γύρισε προς τον άγγελο και του είπε: «Τώρα είσαι ικανοποιημένος που θα μπορεί να αγαπά τόσο όσο και μια μητέρα;"


Ο άγγελος σώπασε
.


Το αγγλικο κειμενο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.


Ελπίζω να σας άρεσε!


Για περισσότερα κείμενα έμπνευσης δείτε εδώ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It